Waarom organiseren wij deze danslessen voor volwassenen?

Latin Danslessen volwassenen

Danslessen voor volwassenen? Daar is nood aan!

We merken de laatste jaren dat er meer en meer focus gelegd wordt op danslessen voor kinderen. Vanaf de leeftijd van 18 jaar, gaat ofwel de kwaliteit achteruit, ofwel ben je al op zeer professionele manier bezig met dans. Baila Conmigo is ontstaan om (jong) volwassenen toch een kans te geven om kwalitatieve danslessen (Latin) aan te bieden. De enige voorwaarde is dat deze lessen ook laagdrempelig zijn. Het ‘Booze & Groove’ concept maakt dit mogelijk. Dit betekent dat er een mogelijkheid is om tijdens de pauzes een drankje (alcoholisch) of hapje te benuttigen.

Danslessen voor volwassen? 'Ik heb daar geen nood aan!'

Ook voor deze mensen biedt Baila Conmigo een oplossing. Wij starten om 23u namelijk met onze Latin themed party, waarbij je volledig vrij, zonder dansleerkrachten de Latin (muziek) stijl kan ontdekken. Dit op jouw eigen tempo. Wie weet ben jij tegen volgende editie WEL overtuigd om eens deel te nemen aan zo een laagdrempelige dans workshops.

We willen vooral dat de eventbelever iets nieuws bijleert deze avond. Dat hij zichzelf op een bepaalde manier uitdaagt en dit samen kan met andere eventbelevers. Wij hopen dat iedereeen met een gelukzalig gevoel de IKON buitenstapt op 26 november.

Waarom organiseren WIJ dit event?

Amber is zoals je kan lezen bij ‘Wij zijn wij?’ al sinds lange tijd een professionele danseres. Toch erkent zij het probleem dat er voor volwassenen weinig kwalitatieve, recreatieve dansscholen/danslessen zijn. Er wordt veel druk opgelegd en er worden snel verwachtingen gecreëerd, video’s gemaakt, etc… Het wordt dan ook moeilijk om echt te genieten van het dansen, zonder tegelijk veel stress te ervaren. ‘Deze formule biedt jongeren de kans om toch eens te proeven van een top dansles, zonder te moeten piekeren over presteren, video’s voor instagram of te moeten luisteren naar geroep van een dansleerkracht. We hopen de jeugd echt te laten genieten van dans en de vreugde terug in de sport te krijgen.’

Isaura en Felix kunnen deze stellingen bevestigen. Felix vindt dansen op zich niet erg, maar is bang om fout bekeken te worden of belachelijk gemaakt te worden. Hij denkt dat vele jongens er baat bij kunnen hebben om op deze manier wat muzikaler te worden. Ook Isaura houdt van dansen, maar vindt de stap zetten naar een dansschool of een echte dansles iets te groot. ‘Daar voel ik mij niet goed genoeg voor, ook al staat er dat de les voor beginners zou zijn. Dit event zou mij wel aanspreken, omdat het meer in party mode is.’ 

 

Waarom zou JIJ moeten komen?

Niets moet! Dat is net het punt van heel dit event. Twijfel jij echter al langer om een dansworkshop te bezoeken, of vind je dat je toch wat nieuwe dansmoves zou kunnen gebruiken? Twijfel dan niet langer en kom naar Baila Conmigo! Zoals je ondertussen al weet is er zeker en vast ook de mogelijkheid om enkel naar de Latin party te komen. Ook dan zullen we je met open armen verwelkomen en je de avond van je leven bezorgen. Hope to see you there!

1 reactie op “Waarom organiseren wij deze danslessen voor volwassenen?”

  1. Hello! I just woud like too giuve you a huge thujbs uup for the excellent informatoon you’ve
    ggot here on thijs post. I am retuyrning to your site for more soon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *